Merkeopplevelse for Grieghallen

Et visuelt løft

En ikonisk merkevare

Grieghallen har en spesiell plass i bergensernes hjerte. Gjennom 40 år har Grieghallen vært en kulturell arena og viktig samlingsplass for alle i bergensere. Grieghallen er et ikonisk bygg som rommer kulturuttrykk for alle generasjoner  – mange har vært der som barn, som ungdom og voksen.

Oppgaven vi fikk var å videreutvikle den etablerte merkevaren Grieghallen, samle og forsterke all kommunikasjon. Balansegangen mellom å bevare det ikoniske og klassiske  ved merkevaren, men samtidig forfriske uttrykket var en av utfordringene. Det var viktig å fange den høytidelige stemningen som man får ved å være i Grieghallen, samtidig være åpen og tilgjengelig for alle publikummere og aktørene som benytter seg av Grieghallen.

Vi så et behov for en revitalisering, en helhetlig kommunikasjonsplatform og et visuelt løft for hele organisasjonen. Det var viktig å kommunisere alle tjenestene Grieghallen tilbyr mot de ulike målgruppene.

Underveis hadde vi mange runder med små justeringer
Den førti år gamle originale logoen sammen med den nye.

Logoen finnes i en primær- og en sekundærversjon.

Oppdatering av logo

Logoen, som i seg selv har stor verdi for Grieghallen, skulle løftes og forenkles. Den hadde behov for å  tilpasses digitale flater og trykk i små størrelser. I denne prosessen jobbet vi med de små detaljene. Det var viktig at logoen ikke mistet det som gjør den unik, men samtidig forenkle og rendyrke grepene nok til at den fungerte bedre enn tidligere på de ulike flatene. I anledning 40-års jubileummet ønsket de også å markere dette med vår hjelp.

Fasadebanner i anledning 40-års jubileet

Mønsteret er basert på de ikoniske lysene i Grieghallens foajée
Typografi og fargepalett

Løsningen

Vi lot oss inspirere av bygget og det ikoniske ved dette. Byggets form er allerede representert i logoens utforming, som et stilisert symbol. Dette gjorde vi enda sterkere ved forenkling. Videre brukte vi den samme tankegangen ved å la oss inspirere av byggets arkitektoniske stil – som de rene vertikale linjene i fasaden. Noe av de mest steminingsskapende i Grieghallen er lysene i foajeen, som også har lange vertikale linjer. Ut av dette skapte vi et mønster og et en form som brukes med omhu på utvalgte flater.

Paletten ble utvidet til å romme et bredere og friskere  utvalg farger, men med hovedfargene rødt, grått og sort tro til den eksisterende identiteten.

Geofilter til snapchat
Digitale SoMe annonser
Et bred utvalg med spesialdesignede ikoner
Digitale annonser

Her er noen andre prosjekter