We Norwegians
A contemporary take on wool

Norske tradisjoner blandet med mote og bærekraft

Foto: Simon Skreddernes – Coup Agency

Ull til enhver anledning

Klesmerket We Norwegians ble startet av Tove Grane fra Voss i 2014. I den anledning bidro Haltenbanken til å skape en merkevare som signaliserer at ull fungerer til enhver anledning – både sommer og vinter.

Foto: Simon Skreddernes – Coup Agency

Den nye profilen og logoen var med på å påvirke mønstringen og kolleksjonene uttrykk. Symbolet består av bokstavene W og N som går i hverandre og har en tydelig referanse til strikk og mønster.

A Contemporary Take on Wool

For at We Norwegians ikke skulle bli enda et nytt ullsportsmerke måtte vi finne balansen mellom den norske ull og strikketradisjonen og det moderne nordiske uttrykket. Vi utviklet konseptet «A Contemporary Take on Wool» som både reflekterer produktenes egenart og er en moderne vri på den norske ull- og strikketradisjonen. Målet var å skape en tidløs og stilren merkevare med rene linjer og nordisk fargepalett.

Elegant, men tydelig

Vi har gitt We Norwegians en tydelig identitet som reflekterer filosofien bak klærne, som kommuniserer ullens unike egenskaper og viser at ull ikke bare fungerer til fritid og trening, men også til i det daglige. Haltenbanken har utviklet logo, etiketter, hangtags, gaveinnpakning, markedsmateriell, stands, shop-in-shop-innredning og nettbutikk.

Arkitektur og mote

For designeren bak merket, Tove Grane, har nyere norsk arkitektur med respekt for natur, mennesker og materialer vært viktig som inspirasjonskilde.

Mote som aldri går av mote

Moteindustrien er i endring. Det å ha fokus på «slow fashion» – høy kvalitet, tidløshet og bærekraftighet er kjernen i We Norwegians. Alle tekstiler er produsert i trygge omgivelser i Europa under strenge EU regulativer, materiale er nedbrytbart og fornybart og de er opptatt av alle ledd i verdikjeden.

Foto: Simon Skreddernes – Coup Agency

Effekt

Ved at We Norwegians har fått en tydelig identitet har de klart å kommunisere ullens unike egenskaper og at ull ikke alltid må brukes til trening og sport, men og til hverdag og fest. Vi kaller det «Athleisure», som kan beskrives som en cross-over mellom sport og mote – nærmere bestemt å få funksjonalitet inn i hverdagsklær. I dag selges produktene til We Norwegians via nett og i flere butikker i Norge, Europa og USA. De har egen butikk på Voss og utvikler en flaggship-store i Oslo.

Foto: Simon Skreddernes – Coup Agency

Foto: Simon Skreddernes – Coup Agency
Modeller: Julia og Blake – Team Models

Foto: Virre Dahl
Foto: Magne Sandnes

Her er noen andre prosjekter