Bymuseet

Attraktivt, aktuelt og åpent

Oppdatering av profil

Bymuseet i Bergen er et kulturhistorisk- og arkeologisk museum med ansvar for drift av 9 museer i Bergen. Museet forvalter over 120 bygninger og gir museumsopplevelser til over 200 000 besøkende i året.

Den nye profilen er helhetlig og samtidig mangfoldig. Slik styrkes Bymuseets posisjon som en grunnmur de ulike musearenaene bygger på.

Den allerede eksisterende logoen til Bymuseet har fått en linje over logotypen. Linjen viser til plattformen den konsoliderte organisasjonen danner.

Silhuettene

Disse er utviklet for å vekke nysgjerrighet og for å kommunisere på vegne av et av de individuelle museene. Her viser vi mangfoldet besøkende finner hos Bymuseet.

Hvert museum har sin egen, unike silhuett og fargekombinasjon, som gjør det enklere å lage spesifik kommunikasjon for de ulike arenaene.

 

 

Kommunikasjon

Stødig skrifttype og en konsekvent måte å snakke på gir et helhetlig uttrykk i tonen.

Oppdatert og praktisk butikkinteriør

Butikken er speisaltegnet for Bryggen museum. Vi har laget en moderne butikkløsning med romslige hyller og glassmontre for utstilling av ulike typer produkter. Det er god plass til lagring i skap under. Vi har tegnet og plassbygd en stor disk til kjøp og salg av varer, formidling og billettsalg.

Denne fungerer som et naturlig inngangsområde når besøkende kommer opp trappen. Interiører går pent sammen med resten av arkitekturen og utstillingsdesignet på Bryggen museum.

Flere museum under samme paraply

Bymuseet rommer mye. I tillegg til silhuettene vi har utviklet små logotypes som brukes underordnet Bymuseet logoen for enkelte museum.

Her er noen andre prosjekter